Despre fronturile de lemn masiv si bucatariile din lemn masiv

 

Fronturi din lemn masiv pentru mobilierul caminului tau

Fara doar si poate, lemnul  masiv ramane “regele” in ceea ce inseamna mobila de calitate. Chiar daca este un material pretios, lemnul masiv ofera o lunga durata de viata mobilei si o eleganta desavarsita, pe care nici un alt material nu o poate egala. Proprietatile lemnului permit frezarile si realizarea unor accesorii de mare rafinament. Cornise, pilastrii, gardulete, toate pot “imbraca” bucataria transformand-o intr-un spatiu de vis. Caldura lemnului cu siguranta va fi reflectata si in spatiul pe care il ocupa.

Revenind la trenduri, fronturile de lemn masiv incep sa fie din ce in ce mai cautate in cazul bucatariilor.  Aceste fronturi permit realizarea unui design de inalta clasa si in plus au si o functionalitate ridicata.  Fronturile din lemn masiv ofera o calitate superioara si sunt indicate mai ales in cazul bucatariilor spatioase.

Putina istorie

A fost o vreme cand fiecare piesa de mobilier se realiza din lemn masiv. Nu existau inca alte materiale care sa permita contruirea unei mobile. Plasticul nu era inca inventat si nici melamina sau mobila din alt metal.  Evident, vremurile s-au schimbat si acum mobila din lemn masiv a devenit o mobila scumpa si exclusivista.

Fronturi de lemn masiv disponibile

Producatorii de mobila au anumite nuante preferate de lemn masiv pentru realizarea mobilierului, printre care se regasesc frasinul, fagul, mesteacanul, cedru, cires, ulm, stejar, pin, artar,mahon,nuc, tec sau “arborele minune“paulownia.

Evident, fiecare tip de lemn are caracteristicile si proprietatile sale, lucru care il face unic, la fel ca si mobila ta.

Pentru a vedea fronturile de lemn masiv disponibile, te invitam sa accesezi paletarul de fronturi.

Avantajele mobilei de bucatarie din lemn masiv

Bucatariile din lemn masiv sunt mai rezistente in timp, decat bucatariile realizate din alt material. Nu exista riscul ca materialul sa se exfolieze din cauza caldurii sau canturile sa se desprinda. Inca din fabrica, piesele de mobilier sunt destinate pentru o durata de viata foarte mare, neavand nici un alt element lipit cu vreun adeziv. De asemenea, contactul cu aburul nu afecteaza fronturile de lemn masiv. O ventilatie corespunzatoare a bucatariei, iti vor mentine mobila pentru multi ani ca noua.

Ca ultime recomandari pentru a proteja integritatea mobilei din lemn masiv, iti sugeram sa nu plasezi mobila direct in soare si sa incerci sa mentii o umiditate de 35%-40% in bucatarie.

Ca modalitate de curatare, mai trebuie sa stii ca lemnul masiv trebuie curatat din cand in cand.  Se recomanda folosirea unei lavete fara scame si a apei obisnuite, fara alt detergent. Nu trebuie folosita forta , ci urmarit sensul fibrei lemnoase.