Pal melaminat si mobilierul din pal

De mobilierul clasic din pal a auzit mai toata lumea. Deja cu o traditie lunga, multe piese de mobilier au fost realizat din pal. Dar care este treaba cu acest material?

Palul este un material tri-strat pe baza de lemn obtinut prin presarea particulelor lemnoase la temperaturi inalte si sub presiune, utilizand rasini sintetice ca agent de legatura. Stratul interior consta din particule grosiere, in timp ce straturile exterioare sunt formate din micro-particule foarte fine. Acest lucru confera o suprafata fina si rezistenta la zgarieturi.

Palul este materie prima pentru fabricarea mobilierului si elementelor de finisaje interioare (de exemplu pereti de partajare). Calitatea suprafetei palului face posibila imbunatatirea acestuia prin fatetarea cu melamina, lacuri sau prin furniruire, precum si prin acoperirea cu alte pelicule naturale sau artificiale. Palul simplu este material de baza pentru producerea blaturilor de lucru, pervazurilor, lambriurilor si dusumelelor.

Marimi standard:

• Grosimi (mm): 8, 10, 12, 16, 18, 22, 25, 28, 38.

• Dimensiuni (mm): 2800 x 2070, 2750 x 2070.

Palul melaminat poate fi mat sau lucios. Trebuie sa stii ca pretul palului lucios este mai ridicat decat cel al palului mat.

Marii producatori de pal sunt: Egger si Kronospan.

Pentru a vedea nuantele disponibile consulta paletarele noastre aici.

Pentru a stii cu exactitate toate modelele disponibile, te rugam sa ne contactezi.